Daca desfasoara activitati reglementate de legea vamala, atat persoanele juridice cat si persoanele fizice sunt obligate sa se inregistreze in vederea obtinerii unui numar EORI.

Este vorba de urmatoarele activitati:
– operaţiunile de import, export (introduc/scot mărfuri în/din Uniunea Europeană)
– operatiuni de tranzit, depozitare, reprezentare,
– operaţiuni prealabile sosirii/plecării mărfurilor care se introduc/scot de pe teritoriul Comunităţii

Recomandam in mod deosebit persoanelor juridice sa obtina numarul EORI, pentru o durata nedeterminata, in cel mai scurt timp dupa inregistrarea la Registrul Comertului.

In felul acesta, evitati situatii neplacute si costuri aditionale destul de mari pentru retinerea coletelor / marfurilor in vama.

In era Alibaba.com comunicatiile internationale intre comercianti din diverse colturi ale lumii au devenit floare la ureche. Producatori, importatori si exportatori de pe tot globul tranzactioneaza online marfuri care sunt supuse reglementarilor vamale.

In Uniunea Europeana s-a instituit un registru obligatoriu al persoanelor implicate in operatiuni vamale. Toate persoanele inscrise in acest registru primesc un cod unic de identificare denumit numar EORI. Acest numar este solicitat de autoritatile vamale atunci cand efectuati operatiunile supuse controlului vamal.

In cazul in care coletul / marfa dvs. soseste in vama iar dvs. nu ati obtinut un numar EORI, coletul / marfa dvs. ramane blocata in vama, pana la clarificarea situatiei. Desi numarul EORI se obtine relativ simplu si repede, fiecare zi in care marfa este blocata in vama se cuantifica in pierderi pentru societatea dvs.

Pentru a nu fi luat prin surprindere, obtineti acum numarul EORI si preocupati-va de aspectele cu adevarat importante ale afacerii dvs.

Numarul EORI este valabil:
– fie pe durata determinata (la alegerea solicitantului, de exemplu: cateva zile, o luna, 1 an, etc.)
– pe durata nedeterminata (la alegerea solicitantului)
– pana la momentul la care apar schimbari in datele furnizate de solicitant (in acest caz, trebuie depusa o cerere de actualizare a numarului EORI).

Pe scurt
Titlu articol
De ce trebuie neaparat sa obtii numarul EORI?
Descriere
In cazul in care coletul / marfa dvs. soseste in vama iar dvs. nu ati obtinut un numar EORI, coletul / marfa dvs. ramane blocata in vama, pana la clarificarea situatiei. Desi numarul EORI se obtine relativ simplu si repede, fiecare zi in care marfa este blocata in vama se cuantifica in pierderi pentru societatea dvs. Contacteaza-ne rapid la 0731.015.327 sau pe office@novacrin.ro